Over ons

Dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen: inspirerend en ondernemend!

 

Wij zijn een toonbeeld van actief burgerschap, we werken ondernemend samen en leren van elkaar. De meerwaarde van de combinatie van wonen, zorg en welzijn onder een dak komt hier prachtig naar voren. Jong en oud zoeken elkaar hier op. ’t Neie Punt is een een actief en sociaal middelpunt van de Runer samenleving

Het multifunctionele dorpshuis ’t Neie Punt: door, van en voor het dorp, beschikt over 9 verhuurbare ruimtes voor zowel flexibele huur als voor permanente verhuur. De verschillende ruimtes beschikken over een capaciteit variërend van 1 tot 200 personen, afhankelijk van de opstelling in de ruimte.

Een toekomstbestendig dorpshuis waar inwoners en verenigingen een ruimte kunnen huren of ontmoetingsactiviteiten kunnen organiseren in een sfeervolle en passende omgeving! We verhuren niet alleen ruimtes maar bieden ook de mogelijkheid om catering af te nemen bij de activiteiten die u organiseert. Te denken valt aan de nazit in de bar met een hapje en een drankje aansluitend aan een clubavond, of aan een volledig aangeklede bridgedrive met koffie en wat lekkers, een lunch en een aangeklede borrel om het geheel af te sluiten.

Iedere activiteit is anders en mensen hebben verschillende wensen. Daarom leveren we maatwerk en gaan we graag tijdens een kop koffie met u in gesprek over de mogelijkheden.

’t Neie Punt is uniek in de omgeving. De bijzondere combinatie van wonen, zorg en welzijn maakt het mogelijk om 7 dagen in de week open te zijn. Mensen uit de buurt kunnen dagelijks terecht in het restaurant voor een à la carte warme maaltijd. ’s Middags na de warme maaltijd wordt het restaurant omgetoverd tot een multifunctionele gebruikersruimte die geschikt is voor vergaderingen, verenigingsactiviteiten, bijeenkomsten en partijen. O.a. de Bridgeclub, de kaartclub, koersbal, hersengymnastiek, Popkoor2000 en het Rode Kruis maken structureel gebruik van deze multifunctionele ruimte.

Er is iedere dag beweging en volop gezelligheid in ’t Neie Punt. Loop gerust eens binnen om een kijkje te nemen en de sfeer te proeven, u bent van harte welkom!

 

 

De activiteitencommissie
’t Neie Punt heeft een zeer actieve activiteitencommissie die mooie activiteiten organiseert voor jong & oud. De leden van de commissie komen regelmatig bij elkaar en bespreken dan niet alleen hun eigen ideeën, maar ook de inbreng vanuit de inwoners van het dorp voor het organiseren van nieuwe activiteiten. Wilt u ook iets organiseren in ’t Neie Punt? Heeft u een goed idee? Of wilt u hulp om uw idee georganiseerd te krijgen? Neem dan eens contact op met de activiteitencommissie via| activiteiten@dorpshuisruinen.nl

Dorpshuisblad Neie Punten
Dorpshuisblad Neie Punten valt ieder kwartaal op de deurmat bij alle inwoners van Ruinen en omgeving. Wilt u iets plaatsen in ons eigen dorpshuisblad Neie Punten? Wilt u meedenken over de inhoud van dit blad? Of heeft u leuke ideeën? Neem dan contact op met de redactie | redactie@dorpshuisruinen.nl

Is e-mailen geen optie? U kunt kopij ook t.a.v. redactie Neie Punten in de brievenbus van ’t Neie Punt bij de hoofdingang (tussen de beide schuifdeuren) doen.

Contactgegevens
Voor vragen over o.a. tarieven, cateringmogelijkheden of het huren van een ruimte kunt u contact opnemen met het dorpshuis via telefoonnummer |088-9684005. U kunt ook contact opnemen met Suzanne Luppes, zakelijk leider, via de mail | info@dorpshuisruinen.nl of via telefoonnummer|06 203 88 106 | www.dorpshuisruinen.nl

Van december 2019 t/m april 2020 is Suzanne met zwangerschapsverlof. In deze periode wordt zij vervangen door Laïs Veening. Zij is bereikbaar via info@dorpshuisruinen.nl of via telefoonnummer | 06 40286322.

Beheer Dorpshuis
Suzanne Luppes is zakelijk leider van dorpshuis ’t Neie Punt en is te bereiken via de mail | info@dorpshuisruinen.nl of via telefoonnummer |06 203 88 106
Suzanne is doorgaans van maandag t/m donderdag aanwezig in het dorpshuis en langskomen kan altijd.

Van december 2019 t/m april 2020 is Suzanne met zwangerschapsverlof. In deze periode wordt zij vervangen door Laïs Veening. Zij is bereikbaar via info@dorpshuisruinen.nl of via telefoonnummer | 06 40286322. Laïs is in principe aanwezig in het dorpshuis op dinsdag, donderdag en vrijdag.

 

Oprichting Stichting Dorpshuis Ruinen ’t Neie Punt

Op 3 mei 2018 is door inwoners uit Ruinen samen met ZZWD (Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe) de stichting Dorpshuis Ruinen ’t Neie Punt opgericht. De zeggenschap over dorpshuis ’t Neie Punt wordt hiermee formeel gedeeld tussen ‘het dorp’ en ZZWD. Tot voor kort lag de formele zeggenschap volledig bij ZZWD. Onder het toeziend oog van Notaris Henk Enting ondertekenden de Runer inwoners Hedwig Oude Hendriksman en Johan van den Berg samen met Gerard Schoep (voormalig directeur ZZWD) de oprichtingsakte. Gedrieën vormen zij ook het eerste bestuur. Directeur Gerard Schoep is per 1 januari 2020 opgevolgd door Mariska Roeters.

Dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen is sinds augustus 2015 in gebruik. Het dorpshuis is gebouwd op de plek van voormalig verzorgingshuis De Priensenije aan de Jan Wierengaweg en verbonden met de woningen waarin ZZWD zorg levert. In het dorpshuis zijn activiteiten van ZZWD en die uit het voormalige dorpshuis De Tump onder een dak gebracht. Het gebouw is eigendom van Actium en wordt gehuurd door ZZWD. Op haar beurt verhuurt ZZWD ruimten in het dorpshuis aan lokale verenigingen en andere gebruikers.

In de achterliggende periode is de samenwerking tussen de lokale verenigingen en ZZWD steeds nauwer geworden. Achter de bar staan zowel vrijwilligers als ZZWD-medewerkers en er vinden gecombineerde activiteiten plaats voor jong en oud samen. Ook waren er grotere dorpsactiviteiten in ’t Neie Punt zoals de Sinterklaasintocht en de avondvierdaagse. Om de samenwerking in het unieke project te begeleiden is er vanaf de start een stuurgroep voor ’t Neie Punt geweest, bestaande uit drie inwoners van Ruinen en de directeuren van Welzijn De Wolden en ZZWD. Daarnaast fungeerde een klankbordgroep waarin diverse geledingen en inwoners van verschillende leeftijd uit Ruinen waren vertegenwoordigd. De klankbordgroep adviseerde de stuurgroep over de ontwikkeling van ’t Neie Punt, uiteindelijk ook over de nu opgerichte stichting.

Adviesraad voor het dorpshuis

De nieuwe stichting is een vervolgstap in de samenwerking tussen het dorp Ruinen en ZZWD. De stuurgroep en klankbordgroep houden op te bestaan. Het bestuur van de stichting zal in plaats hiervan een adviesraad voor het dorpshuis in het leven roepen, samen te stellen uit de vaste gebruikers van het dorpshuis, de verschillende maatschappelijke organisaties en de inwoners van Ruinen. Het bestuur kan bepaalde besluiten alleen nemen na advies te hebben ingewonnen bij de adviesraad. Ook heeft de adviesraad het recht van voordracht voor twee van de drie bestuurszetels. Dit is in de statuten vastgelegd.