Studio Mooi Zo!

OPENINGSTIJDEN STUDIO MOOI ZO!

PEDICURE ALIE TIEMES
DINSDAG- EN WOENSDAGOCHTEND
TEL 0522-471714

 

KAPSALON MANON
Donderdagmiddag en vrijdagochtend
TEL.0522-47214649

86 35 78

BEL VOOR EEN AFSPRAAK OF KOM GEWOON EVEN LANGS!

Studio MooiZo! van top tot teen verzorgd in ’t Neie Punt!

Onze correspondent Anneke Wijers in gesprek met Conny van den Berg, Alie Tiemes, Manon Hooijer en Saskia van Iersel.

Vier enthousiaste, zeer professionele dames runnen elk hun eigen bedrijf en hebben hun vaste salonmomenten in ons dorpshuis. Conny van den Berg is schoonheidsspecialiste èn runt samen met haar man een gezellige camping op de Achterma in Ruinen, Alie Tiemens is pedicure en woont met haar man in Ansen, Manon Hooijer is kapster en woont met haar vriend in Darp, Saskia van Iersel is opticien en woont met haar man en dochter in Havelte. Samen bestieren deze powervrouwen, in het hart van ’t Neie Punt, Studio MooiZo.

Conny van den Berg komt uit Noordwijkerhout (de Bollenstreek). Daar woonde ze met haar man en twee kinderen (zoon nu 29, dochter nu 27). Zij en haar man wonen sinds december 2015 in Ruinen. De kinderen, die in Noordwijkerhout zijn gebleven, vinden het wel jammer dat pa en ma nu te ver weg wonen voor een spontaan bezoekje maar gunnen het hen de Drentse Droom van harte.

Ze hadden allebei een eigen bedrijf: echtgenoot Wilfried in de bouw en Conny had tien jaar een schoonheidssalon in een winkelcentrum in Noordwijkerhout.

Ze waren toe aan een nieuwe uitdaging en omdat ze beiden dol zijn op kamperen droomden ze ervan om een camping over te nemen. Conny en haar man zochten via internet naar te koop staande camping en werden verliefd op camping d’Achterdiek in Ruinen. Gelukkig werd hun eigen huis in Noordwijkerhout vlot verkocht en zodoende kon de verhuizing naar Ruinen doorgang vinden. De naam werd veranderd in Camping de Berghoeve, niet omdat het aan de Achterma zo heuvelachtig is, maar vanwege de achternaam van de nieuwbakken campingeigenaren. Mochten er nog mensen zijn die via internet op zoek zijn naar d’Achterdiek dan worden zij keurig netjes doorgelinkt naar de Berghoeve.

De Berghoeve, met recht een boerderijcamping want er zijn geiten, kippen, konijnen en twee vriendelijke Duitse herdershonden, heeft 25 plaatsen, er wordt een zeer gezellig Bed&Breakfast gerund en onlangs is een nieuw vakantieappartement gerealiseerd in het achterhuis van de boerderij.

Het wonen in Ruinen bevalt haar prima, vooral in de zomer want dat is het lekker druk met de camping en alle toeristen in het dorp.

Ondanks dat ze zich helemaal thuis voelt in Drenthe is er één ding dat gemist wordt en waarin Drenthe ècht niet kan voorzien: het strand. Conny en Wilfried woonden op 5km afstand van de Noordzee en maakten regelmatig (avond)strandwandelingen.

En uiteraard mist ze het om haar kinderen in de directe omgeving te hebben. Daar staat tegenover dat zij in de zomer gezellig komen logeren in de Berghoeve! Samen runnen ze dit alles maar hebben beiden ook hun eigen werkzaamheden. Wilfried is net als voorheen in Noord-Holland, werkzaam in de bouwwereld en Conny is schoonheidsspecialiste. Ze heeft in haar eigen woning een kamer omgebouwd tot salon waar haar cliënten heerlijk tot rust kunnen komen en op dinsdagmiddag ontvangt ze cliënten in Studio MooiZo.  Conny benadrukt dat haar salon in ‘t Neie Punt bedoeld is voor iedereen, voor jong en oud(er)! De gevleugelde slagzin van Conny is: “Mensen moeten zichzelf meer gunnen! Je laten verzorgen is een cadeautje, doen dus!”

Conny geniet van het contact met de mensen in het Neie Punt, ze vindt het gezellig om even een praatje te maken met deze of gene. Steek dus gerust je hoofd eens om de deur wanneer Conny in de salon is. Ze is elke dinsdagmiddag aanwezig in ’t Neie Punt. Wie een afspraak wil maken voor een schoonheidsbehandeling bij Studio Mooizo kan bellen naar telnr. 0522-474675.

Alie Tiemes is getrouwd met Roelof en samen hebben ze drie dochters, een van 26 en een tweeling van 20 jaar. Roelof werkt in Havelte op de kazerne en gaat dagelijks op de fiets naar zijn werk. Ze wonen nu 23 jaar tot volle tevredenheid in Ansen. Want, zegt Alie: het is een hartstikke leuk dorp, iedereen heeft goed contact met elkaar, dat is bijvoorbeeld ook goed te merken nu met de voorbereidingen voor he Anser Feest.

Alie zorgt dat ze naast haar werkzaamheden ook tijd vrijmaakt voor haar hobby’s: wandelen, zwemmen en lezen.

Alie heeft altijd graag met mensen gewerkt. Vanaf haar 17de heeft ze ruim tien jaar gewerkt in de zorg, in de Prinsenije. Na een pauze van een paar jaar heeft ze pedicureopleiding gevolgd en is toen met haar eigen bedrijf begonnen. De eerste jaren van haar pedicure-carrière had ze een behandelkamer aan huis, maar na de geboorte van de tweeling is ze ambulant gaan werken.

Om bij te blijven in haar vakgebied volgt Alie regelmatig (bijscholings)cursussen. Zo heeft ze bijvoorbeeld de aantekening diabetes- en reumatische voet.

Pedicure Alie werkt elke dinsdag- en woensdagmorgen in ’t Neie Punt, de andere dagen gaat ze met haar pedicurespullen naar de mensen toe. Ze heeft cliënten in elke leeftijdscategorie, maar omdat ze lang in de zorg heeft gewerkt, heeft ze veel baat bij haar ervaring met het werken met dementerende en/of bedlegerige ouderen.

Wie een afspraak met Alie wil maken kan haar bellen op 0522-471714.

De in Ruinen geboren en opgegroeide Manon Hooijer woont sinds drie jaar samen met haar vriend in Darp, maar Ruinen is nooit uit haar gedachten en haar handelen want ze is bijna dagelijks in Ruinen. Het is maar een kwartiertje rijden vertelt ze, dus dat is geen enkel probleem.

Manon steekt bijna al haar uren in haar kapsalon (“fulltime en de rest er omheen”) maar ze vindt ook de tijd voor haar paarden Willem, die met pensioen is, en Hugo waar ze concoursen mee rijdt. De paarden staan bij haar ouders in Ruinen. Manon rijdt zelf met Hugo in de paardentrailer achter haar auto naar de wedstrijden. Ze is lid van de hechte en gezellige vereniging de Vrederuiters.

Ook volleyt ze in Pesse en is ze lid van de toneelvereniging in Darp. Dit jaar is ze souffleur en grimeur, volgend jaar hoopt ze weer op het toneel te kunnen staan. Dat was de laatste keer een beetje te veel van het goede want ze had erg druk met onder andere de opening van haar eigen zaak aan De Brink.

Manon wilde al van kind af aan kapster worden en een eigen zaak hebben, ze is dolblij dat dat gelukt is, want afgelopen januari heeft Manon Kapsalon Snooij overgenomen. Ze was voorheen ruim tien jaar in dienst bij Hans Snooij en zijn vrouw Riet.

En omdat Hans geen opvolger had, sprak hij al snel met Manon over het idee om de kapsalon ooit aan haar over te dragen. Na het overlijden van Hans heeft Manon nog een periode samen met collega Klarissa gewerkt in de kapsalon. Nu heeft Manon haar droom van een eigen zaak waar gemaakt. Ze werkt nog steeds met Klarissa -die regelmatig in ’t Neie Punt te vinden is- en met stagiaire Chantal. Zelf werkt Manon ook regelmatig wat uren in ’t Neie Punt, ze vindt het daar veel te gezellig om te moeten missen! De klanten komen vooral uit de aanleunwoningen en uit de directe buurt van ’t Neie Punt.

Manon heeft geen voorkeur voor het knippen van dames, heren of kinderen: ze vindt alles leuk.

De kapsalon van Manon in ’t Neie Punt is elke donderdag geopend. Er wordt gewerkt op afspraak, maar als er iemand komt binnenlopen en er is tijd dan wordt ook die klant geholpen.

In de zomer sluit de kapsalon van Manon twee weken i.v.m. de vakantie.

Wil je een afspraak maken bij Kapsalon Manon in Studio MooiZo dan kun je bellen met nummer 0522-472146

Saskia van Iersel komt oorspronkelijk uit Steenwijk, ze is getrouwd met Freek van Iersel, die basisschoolonderwijzer is in Diever. Ze wonen nu tweeëneenhalf jaar in Havelte met hun tweejarige dochter Mette.

Naast haar werk is kledingontwerpen en maken een grote hobby, voor zichzelf maar vooral voor haar 2-jarige dochter Mette. Vol trots draagt Mette de jurkjes van haar moeder en laat het ook graag aan iedere voorbijganger weten. Mode heeft Saskia altijd geïnteresseerd en daarom is het een droom van Saskia om uiteindelijk een eigen brillenlijn te ontwerpen. Ook is marketing (het promoten van haar bedrijf) een hobby van Saskia geworden. Ze is er mee aan de slag gegaan omdat het noodzakelijk was voor haar bedrijf, maar ze bleek het ook ontzettend leuk te vinden. Dus wanneer je kijkt op haar facebookpagina of haar website: het wordt allemaal door Saskia zelf onderhouden. Omdat ze geen winkelpand heeft is haar website haar etalage, binnenkort wordt de website vernieuwd en kunnen er online brillen worden gepast.

Na ruim tien jaar ervaring in de optiek; ze heeft het met de paplepel ingegoten gekregen want haar ouders hebben een optiekwinkel in Steenwijk, ook haar twee broers zijn beiden opticien met een eigen bedrijf, besloot Saskia om voor zichzelf te beginnen.

Saz Optiek staat voor uiteraard de naam Saskia, maar ook Service van Assen tot Zwolle en ook Service van A tot Z.

Saskia werkt met een concept waar ze zelf helemaal achter staat. Ze vindt het erg prettig om Opticien aan huis (en in ’t Neie Punt plus nog drie woonzorgcentra) te zijn, omdat ze alle tijd wil en kan nemen voor haar cliënten.

Ze is erg flexibel: ze is telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur, en kan ook tussen die tijden bij de mensen aan huis komen. Veel van haar klanten zijn door hoge(re) leeftijd minder mobiel dus is het ideaal wanneer zij naar de mensen toekomt.

Onlangs heeft Saskia meegedaan met de landelijke sponsoractie-dag ‘Blind voor 1 Dag’. De grootste uitdaging die dag was het beklimmen van de Utrechtse Domtoren met een geprepareerde bril die de aandoening nabootst.  Zij en haar collega’s deden mee ten bate van het onderzoek naar de oogaandoening Maculadegeneratie ook wel netvliesveroudering genoemd. Deze aandoening komt vooral voor bij mensen boven de 55 jaar, men krijgt dan bijv. tunnelvisie, of gaat zwarte vlekken zien, of kronkelige zwarte lijnen. Deze ziekte is (nog) niet te genezen. Het donatiebedrag dat opgehaald werd gaat naar het onderzoek naar deze oogkwaal.

Saskia heeft een keur aan professionele apparaten en toestellen bij zich. Een handig gadget dat ze sinds kort heeft is het apparaatje waarmee ze met haar eigen mobiele telefoon een bril kan doormeten.

Ze is bijzonder trots op de grote (transport)kist die helemaal op maat voor haar vervaardigd is door haar schoonvader. Hij heeft rekening gehouden met het gewicht en de mobiliteit van de kist, heeft onderdelen speciaal ge3dprint en heeft ervoor gezorgd dat Saskia in feite een miniwerkplaats overal mee naar toe kan nemen. Ze neemt in deze oogmeetkist ook altijd zo’n 100-150 verschillende monturen mee zodat er voldoende keus is voor iedereen.

Ondanks dat ze geen Drent van geboorte is spreekt ze een aardig woordje Drents (een sticker “Hier kuj Drents praoten” zou niet misstaan op haar transportkist!) dat komt omdat ze veel contact heeft met Drenten en ook erg graag een praatje met ze maakt.

Saskia benadrukt dat de mobiele opticien er is voor iedereen: jong en oud(er). Ideaal voor mensen die minder of niet mobiel zijn, maar ook voor drukbezette mensen die fulltime werken en daardoor minder in de gelegenheid zijn om naar de stad te gaan.

Elke eerste maandag van de maand is Saz Optiek aanwezig in ’t Neie Punt. Mensen kunnen daar vrij inlopen voor o.a. het bijstellen van de bril, oogmeting, het bekijken van monturen, en advies. Maar je kunt ook op afspraak terecht: je kunt bellen van 09.00 tot 21.00 uur met 06-13756318.

Omdat de werktijden van de vier bedrijven niet altijd overeenkomen zien de dames Conny, Alie, Manon en Saskia elkaar niet vaak, maar de onderlinge contacten zijn uitstekend. Vorige maand werd er vanuit Studio MooiZo een MoederdagVerwenarrangement georganiseerd, dit was erg leuk en wellicht komt er een vervolg in de zin van bijvoorbeeld een VriendinnenVerwenarrangement.

Omdat er op verschillende tijdstippen nog ruimte is voor een of meer bedrijven wordt er gebrainstormd over wat dat dan zou kunnen zijn. Genoemd wordt onder andere een kledingatelier, een kleurenanalist, acupuncturist, diëtist of WeightWatchers, bloemist, massagepraktijk. Ideeën en mogelijkheden te over dus! Wellicht heeft u een geweldig idee of plan voor de extra invulling van Studio MooiZo: laat het dan even weten!